Porai yra daug švelnesnio skonio nei svogūnai, todėl puikiai tinka padažams. Makaronai su porais ir šonine puikiai dera tarpusavyje.
Ingredientai (4 porcijoms)
Šoninės juostelės (supjaustytos kubeliais) – 4 vnt.
Porai (supjaustyta baltoji dalis) – 2 vnt.
Makaronai su mažomis kriauklėmis – 300 g.
Dideli kambario temperatūros kiaušiniai – 2 vnt.
Parmezanas (tarkuotas) – 1/2 puodelio
Šviežios petražolės (susmulkintos) – 1 valgomasis šaukštas.
Parmezanas (susmulkintas) patiekimui
Kaip gaminti makaronus su porais ir šonine:
1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, sudėkite griežinėliais pjaustytą šoninę ir kepkite, kol taps traški, apie 8 minutes. Išimkite keptą šoninę ant popierinio rankšluosčio. Iš keptuvės nusausinkite beveik visus riebalus, palikdami maždaug 2 valgomuosius šaukštus.
2. Supilkite porus į keptuvę ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 6 minutes. Išimkite keptuvę iš viryklės.
3. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, kol jie bus al dente (šiek tiek neišvirę), kaip nurodyta ant pakuotės. Paruoštus produktus sumeskite į sietelį, pasilikdami 1/2 puodelio vandens, kuriame jie virė.
4. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir 1/2 puodelio susmulkinto sūrio, palaipsniui įmaišykite 1/4 puodelio rezervuoto skysčio. Keptuvę su svogūnais vėl įjunkite ant vidutinės ugnies, sudėkite makaronus ir maišydami kepkite makaronus su porais apie 1 minutę, nuimkite keptuvę nuo viryklės ir supilkite makaronus ant kiaušinių, maišydami kepkite apie 2 minutes. Tada keptuvę statykite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite apie 30 sekundžių. Jei reikia, į porų makaronus įpilkite daugiau rezervuoto vandens. Į makaronus sudėkite keptą šoninę ir petražoles.
Patiekite porų makaronus iš karto pabarstę smulkintu sūriu.