Makaronai su porais ir šonine

Porai yra daug švelnesnio skonio nei svogūnai, todėl puikiai tinka padažams. Makaronai su porais ir šonine puikiai dera tarpusavyje.

Ingredientai (4 porcijoms)
Šoninės juostelės (supjaustytos kubeliais) – 4 vnt.
Porai (supjaustyta baltoji dalis) – 2 vnt.
Makaronai su mažomis kriauklėmis – 300 g.
Dideli kambario temperatūros kiaušiniai – 2 vnt.
Parmezanas (tarkuotas) – 1/2 puodelio
Šviežios petražolės (susmulkintos) – 1 valgomasis šaukštas.
Parmezanas (susmulkintas) patiekimui

Kaip gaminti makaronus su porais ir šonine:

1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, sudėkite griežinėliais pjaustytą šoninę ir kepkite, kol taps traški, apie 8 minutes. Išimkite keptą šoninę ant popierinio rankšluosčio. Iš keptuvės nusausinkite beveik visus riebalus, palikdami maždaug 2 valgomuosius šaukštus.

2. Supilkite porus į keptuvę ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 6 minutes. Išimkite keptuvę iš viryklės.

3. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, kol jie bus al dente (šiek tiek neišvirę), kaip nurodyta ant pakuotės. Paruoštus produktus sumeskite į sietelį, pasilikdami 1/2 puodelio vandens, kuriame jie virė.

4. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir 1/2 puodelio susmulkinto sūrio, palaipsniui įmaišykite 1/4 puodelio rezervuoto skysčio. Keptuvę su svogūnais vėl įjunkite ant vidutinės ugnies, sudėkite makaronus ir maišydami kepkite makaronus su porais apie 1 minutę, nuimkite keptuvę nuo viryklės ir supilkite makaronus ant kiaušinių, maišydami kepkite apie 2 minutes. Tada keptuvę statykite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite apie 30 sekundžių. Jei reikia, į porų makaronus įpilkite daugiau rezervuoto vandens. Į makaronus sudėkite keptą šoninę ir petražoles.

Patiekite porų makaronus iš karto pabarstę smulkintu sūriu.