Produktai
Miltai – 500-700 gr
Druska – 1 šaukštelis.
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Bulvės – 400 gr
Svogūnai – 1 šaukštas
Šampinjonai – 0,5 kg
Druska
Pipirų mišinys
Augalinis aliejus kepimui
Kaip pasigaminti pyragėlius su bulvėmis:
1. Miltus persijokite į platų dubenį, viduryje padarykite duobutę, įberkite druskos, supilkite vandenį ir kiaušinį.
2. išminkykite tešlą kepamiems pyragėliams, kad gautųsi gana standi ir lygi tešla. Kelias minutes minkykite, tada suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių pailsėti.
3. Nulupkite bulves, išvirkite ir sutrinkite. Svogūną ir grybus smulkiai supjaustykite, pakepinkite, sumaišykite su bulvėmis, druskos ir pipirų mišiniu.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus. Tešlos rutuliukus po vieną iškočiokite į plokščią duoną. Ant šono uždėkite įdaro sluoksnį ir uždarykite kaip cheburek.
5. Kepkite bulvių pyragėlius įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
Pagal LengviReceptai.lt